2012. március 19., hétfő

Lélekápoló keksz - prémium recept, a magam módján

Ez most nem egy nöknek szóló reklám, de akkor  is vannak azok a napok..... Amikor hétfö van, beteg a kolléga, a barátnök épp a fitnessterem elöl rángatnak el, hogy tíz perccel késöbb lemondják a találkozót, amitöl aztán az ember dühös, mert nem ment el mozogni, stb., stb., stb. És ha ezen már a szarvasgombás olaj pirított pitával sem segít,akkor megint jön az a fránya kreativitás. 

Szerencsémre elég megfontoltan vásárolok hozzávalókat, persze amúgy különösebb rendszer és logika nélkül, ìgy aztán sikerült olyan kekszet sütnöm, amiben semmi, de tényleg s-e-m-m-i bünös nincsen! Maga a recept rongyosra lett járatva az évek során - szerintem nem sikerült még kétszer ugyanolyat sütnünk Anyuval, vagy külön-külön, mert mindíg beleteszünk valami olyat, ami elözöleg kimaradt. Igazából igazságtalanság is a következö receptet leírnom, ugyanis összesen két háztartás van, ahol ezek a hozzátartozók maradéktalanul fellelhetöek. Lehet találgatni.....





Szóval a hozzávalók ebben a konkrét esetben:

10 deka liszt, ezúttal 6-4 arányban barna rizstliszt és búzaliszt (rozs vagy teljeskiörlésü nem maradt...)
15 deka zabpehely, amelyböl én a "durvább" örlésüt szeretem
kb. 5 deka házi vaj
1 evökanál dióolaj
2 evökanál melaszos nádcukor
1 evökanál méz
2 nagy evökanál citruslekvár (Na igen. 5 féle citrusból föztem, kevés cukorral....)
1 tojás
egy kis marék kandírozott gyömbér

Csak így, mindent összekeverni, és elömelegített sütöben kisütni. Én nagyobb diónyi kupacokból csináltam lapos, kerek kis kekszeket, közepes lángon nagyjából 15 perc alatt megsült, de a legkönnyebben az ellenállhatatlan illatáról és a szép aranybarna színéröl lehet észrevenni, hogy elkészült.

Isteni! Olyan, mintha ropogós, füszeres tejberizs-korongokat majszolna az ember, és mégcsak büntudatot sem kelt... Na jó, azért a következö napon muszáj bepótolni azt az edzötermi látogatást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése