2012. szeptember 23., vasárnap

Tartozom - 1.

Szóval jövök 3 recepttel a csipetnyis-csajos fözicskéböl, mint a korábbi képekböl ki lehetett találni, a menü lazac, libamáj és marha hátszín volt.

Elöször is a Vásárcsarnokban tartottunk egy kisebb bevásárló körútat, már ami a húsokat illeti, mert hát füszer az akadt rendesen, ugyebár....  Semmihez nem terveztünk eszméletlen mennyiségü köretet, szerettünk volna a füszerekre és a húsokra koncentrálni, meg hát három fogás azért így is erös, nemhogy még minden mellé tálaljunk valami plusz laktatót, koncetre készültünk este.

A lazacot olivaolajjal elkevert mediterrán füszerkeverékbe pácoltuk, sajnos hirtelen nem tudom, hogy mi lehetett benne egészen pontosan, de zöldfüszerekböl áll, mindenképpen kiderítem napokon belül.
Nagyjából egy órát állhatott benne, de szerinem egy kicsivel több sem árthat neki. Viszont citromot senki ne tegyen bele, a ceviche óta tudjuk, hogy abban magától "megfö" a halhús! 

Amíg a hal még ízesebbre érett, felforraltunk egy kis tejet, majd egy evökanál liszttel és sóval , borssal no meg egy jó adag szerecsendióval megkínáltuk, és amikor folyamatos kevergetés mellett kezdett picit krémessé válni, belepottyintottunk 3 tojássárgáját. Igazából ez félig-meddig hütötakarítási céllal is történt, de tutira jó ötlet volt! 
Másrészt a három fehérjés fogás után kidöltünk volna, ha nincs mégiscsak valami szénhidrát is kísérönek, úgyhogy egy padlizsánt, cukkínit és egy répát feldaraboltunk, jól megpirítottuk-pároltuk (amikor kicsi színt kapnak, mehet alá egy hangyányi víz, lefedni és megvárni amíg meg is puhul), és feketehagymamaggal megszórtuk. Belekevertünk egy csészényi kuszkuszt, no meg egy kis kiáztatott sáfrányos szeklicét, és kész is volt.

A lazacot forró serpenyöben mindkét oldalán szépen megpirítottuk, mindketten szerettük volna, hogy a friss hal belseje rózsaszín maradjon, így ezen sem vesztünk össze :)

Ja, a hozzávalók listája 3 lánynak:
60 dkg lazac
a büvös mediterrán pác, olaj
fél csésze kuszkusz, ugyanennyi forró vízzel elkészítve
egy-egy padlizsán, cukkíni és répa
só, bors, fekete hagymamag (=nigella) és sáfrányos szeklice
3 deci tej
1 evökanál liszt
3 tojás sárgája
szerecsendió
még több só és bors

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése